Vi bygger om och lanserar en ny hemsida i Februari 2021. Under tiden så kan ni följa oss på Instagram eller läsa vår blogg.
Förfrågningar på homestyling och inredningsuppdrag:
Atta Ring, VD / Inredare :
atta@studio-in.se
0709-501020
Maja Ring, Grundare / Inredare :
maja@studio-in.se
0704-332444
Clara Düring, Stylist :
clara@studio-in.se
073-070 37 51
Therese Palmgren, Stylist :
therese@studio-in.se
+46 70-482 03 38
Veckans mood – Rostrött
Veckans mood – Rostrött, är inte helt otippat färgat av säsongen. Rostrött har tagit över vårt Pinterest flöde och vi älskar det i alla sammanhang och former. Troligtvis kommer kulören kännas än mer intressant i vår. Gärna kombinerad med beige, varma toner av rosa och brunt. Rostrött är absolut för den modiga men också för den som vill twista till ett i övrigt monokromt hem eller outfit. Go ahead and get inspired!

Nääs Fabriker – ett vackert dygn
I förra veckan var det dags för Studio In att ha sin första julavslutning. Vi har ju hört hur viktigt det är att sätta en företagskultur och med kultur följer ju givetvis traditioner. För oss på Studio In är målsättning och reflektion stora drivkrafter och även framgångsfaktor. Lika så är mat och vackra miljöer det som får oss att tagga igång kreativiteten. Därför bokade vi in oss på ett dygn hos fina Nääs Fabriker, med fokus på just dessa punkter – målsättning, mat och vacker omgivning. Snacka om början på en bra tradition!
Fakta:
Location – Nääs Fabriker, Tollered
Resa dit – 20 min med bil nordost om Göteborg
Vistelse – 1 natt i Twinbed room inkl. tillgång till badhus och gym samt frukost ca 1600kr
Äta – Boka bord på hotellets restaurang, runt ju serveras julbord annars á la carte
För företag – Co Working Area,
För shoppingsugna – Butikerna Brique och Bomullsfabriken
Vi började vår julavslutning med att gå loss i det lilla men välutrustade gymmet. Det bästa av allt var att vi fick husera där helt själva. Övriga gäster verkade ha missat denna fantastiska tillgång eller lagt prio på det mer ombloggade badhuset. Och visst, vi köper resonemanget, för badhuset på Nääs Fabriker var verkligen något av det mest vackert belägna relaxavdelningarna som vi någonsin besökt. Precis vid randen av sjön Sävelången finns bastu och varma utomhuspooler att avnjuta. För den som gillar kalla dopp i mörk sjö finns fantastiska möjligheter att även roa sig med just detta. Vi nöjde oss med att plaska runt i de varma poolerna medan snöflingorna la sig som små vita mössor på våra huvuden. En sån underbar känsla!
Nääs Fabriker bjöd upp till ett hejdundrandes julbord som vi åt oss igenom på kvällen för att sedan dra oss tillbaka på vårt urfina rum. Vi går ju som sagt igång på vackra miljöer och det var verkligen vad vi fick. Det gamla bruksområdet är sagolikt på vintern och interiören på både coworking arean och hotellerummen är verkligen inredda med omsorg. Den fantastiska takhöjden och de vackra fönsterpartierna resulterade i att vi dansade en liten glädjedans i rummet. Badrummet och de bekväma sängarna fick oss att knappt vilja checka ut följande morgon. Men som tur var lockade den underbara butiken Brique oss att lämna hotellet och ge oss ut på lite julklappsjakt i området. För ja, på Nääs Fabriker finns något för alla.
“Den fantastiska takhöjden och de vackra fönsterpartierna resulterade i att vi dansade en liten glädjedans i rummet.”

Fläckigt fredagsfika – Leopardkaka
Det är fredag och vi taktar upp ordentligt inför jul! Det är pepparkakor högt och lågt men vi funderar faktiskt på något helt annat till fredagsfikat idag. Leopardkaka! Alltså har ni sett något liknande?! Våra barn är stora fans av Tigerkaka men efter att ha sett den här snyggingen så känner vi att Tigerkakan måste uppgraderas. Originalreceptet är på spanska, siiii, men jag hoppas på att min översättning är korrekt! :D
Orginalrecept och foto: Cocoebaunilha
Recept
25 g majsstärkelse (Maizena)
250 ml mjölk
50 g smör m / salt
70g socker
1 tsk vaniljpasta (eller extrakt/pulver)
1/2 tsk salt
1/2 bakjäst på påse (3,5 g)
375 g mjöl
För den mörka bruna massan:
15g kakao + 1 matsked mjölk
För den ljusare bruna massan:
5g kakao + 1 tesked mjölk
Blanda mjölken, vanilj, salt och majsstärkelse med en visp i en kastrull tills den börjar tjockna. Avlägsna omedelbart, tillsätt smöret och rör om till en slät smet. Häll över vätskan till en skål och låt svalna i 30 minuter. Tillsätt mjölet, sockret och jästen. Blanda med händerna tills du får en mjuk, elastisk deg. (Om du föredrar kan du köra degen i några minuter med bakmaskinen tills degen kan bilda en boll.)
Montage
Dela degen i 2 delar.
Lägg undan en av dem (det blir den vita massan) och täcka med en handduk.
Dela den andra i ytterligare 2 delar.
I den ena tillsätter du 15 g kakao blandad med 1 matsked mjölk och knådar manuellt eller i maskin tills kakaon fördelats jämnt.
I den andra, tillsätt 5 g kakao blandad med 1 tesked mjölk, och knådar manuellt eller i roboten tills tills kakaon fördelats jämnt.
Du kommer att få en mörkare brun massa, en ljusare brun och en större vit. Forma en boll av varje färg.
Låt jäsa 1h30 vid rumstemperatur, täckt med en handduk. Eller i kylskåp under 12h i lufttäta lådor.
Nästa dag eller 1,5h senare:
Dela varje boll i 2 delar. Sedan en av halvorna i 3 bollar och den andra i 4 bollar.
Du får 7 bollar av varje färg, det är 21 bollar.
Forma en korv lika lång som formen du tänker använda, ca21cm, av varje boll.
Forma en korv med den mörka smet i samma längd och gör den något bredare.
Rulla den mörka smeten runt den ljusbruna korven (behöver inte täcka allt).
Och gör likadant med den vita massa och rulla in den mörkbruna korven med det ljusbruna innehållet.
Upprepa för samtliga bollar.
Rulla varje korv tills den är dubbelt så lång som formen, ca 42 cm.
Skär korvarna i halva och lägg i dom i den smorda eller smörpappersklädda formen.
Täcka med en handduk och låt degen jäsa till dubbel storlek, ca1-2h.
Grädda i ugnen till 170ºC i ca 40min. Testa konsistensen med en tandpetare.
Låt svalna på ett galler.