Categories:> Inspiration

3 anledningar till att inreda attraktiva kontor

Att inreda kontoret eller arbetsplatsen med mer än standardmässiga möbler och vita väggar har sina uppenbara fördelar. Tyvärr är inte alltid lokalerna som hyrs ut inspirerande eller anpassade efter just företagets verksamhet och varumärke. Dessutom är det långt ifrån majoriteten hyresvärdar som är redo att investera i renoveringar av lokalen. Fokus på att hyra ut snabbt och endast åtgärda uppenbara felaktigheter som droppande kranar eller icke fungerande ventillationstrummor har länge varit kutym i branschen.

Vi på Studio In vet att det kortsiktiga synsättet inte kommer hålla mycket längre och att alla parter kommer vinna på att investera i lokalernas estetik och funktion. I detta blogginlägget listar vi 3 starka anledningar till varför både förvaltare och hyresgäster bör satsa på att inreda attraktiva kontor och lokaler.

”Funktioner som påverkar medarbetaren positivt påverkar också verksamhetens resultat i rätt riktning.”

Inreda kontor

1. Rätt funktioner ger bra resultat.

Att som hyresgäst investera i en attraktiv lokal för sina anställda är både att visa på att man värnar om sin personal. Genom att vara lyhörd gällande de funktioner som medarbetarna efterfrågar kommer man kunna skapa en god arbetsmiljö och ett mervärde. Ex finns behov av ett tyst rum om ni annars jobbar i öppet landskap? Önskar medarbetarna ha möjlighet till att kunna socialisera efter arbetstid i lokalen? Funktioner som påverkar medarbetaren upplevda trivsel påverkar också verksamhetens resultat.

Exempelvis inredde vi Sportredaktionens kontor med möjlighet till att titta på fotbollsmatcher under arbetstid. Här efterfrågade man en social och öppen arbetsmiljö där sporten skall stå i centrum.

3 anledningar till att Inreda kontor

2. Bygg varumärke genom upplevelse.

Idag är det vedertaget att ett seriöst företag oavsett bransch har en grafisk profil, en hemsida och till och med bör finnas på sociala media. För att bygga en närvaro och varumärke gäller det också att förlänga sin identitet i lokalen man är verksam i. Rätt kulörer (nej vita väggar är inte ett hållbart val), strategiskt valda material och inredning som förstärker företagets verksamhet är idag lika viktigt som en hemsida. Hur lokalen upplevs av både kunder och medarbetare är oerhört viktigt för att bygga förtroende för företaget och varumärket. Idag vill vi människor uppleva varumärken och företag, vi vill lära känna dom på djupet och letar efter tydlighet samt autenticitet när vi väljer samarbetspartners och leverantörer. Detta hjälper givetvis en attraktivt inredd lokal som är rätt för din verksamhet till med.

Exempel. Sportredaktionens lokal inreddes i en sportig färgskala inspirerad av klassiska färgpaletter som ingår i klubbsammanhang i fotboll. Även materialen är lekfulla och moderna så som en digital redaktion idag behöver vara för att vara aktuell.

5 anledningar till att inreda kontor

3. En attraktiv portfolio säljer

Så vad har då förvaltare att vinna på att investera i lokaler som är varumärkesanpassade till hyresgästen? Jo, istället för att bara se kostnaderna i att anpassa lokalerna efter hyresgästen så finns det de förvaltare som nu också börjar se fördelarna med att ha kundanpassade lokaler. Konkurrensen om att hitta hyresgäster är tuff men har man en attraktiv portfolio där man visar upp redan uthyrda lokaler som sticker ut från den grå massan, har man plötsligt en stark konkurrensfördel. Du har då också som förvaltare en fantastiskt möjlighet att hyra ut en tillsynes trött lokal utan extra features, med visionen om att denna går, med enkla medel, att göra till en arbetsplats som andas just hyresgästens varumärke.

Exempel. I Sportredaktionens lokal låg en sliten 3stavsparkett och väggarna var vitmålade med eklister. Inte alls relevant eller talande för företagets verksamhet eller varumärke. Efter en satt budget förvandlade Studio In lokalen till något helt kundanpassat utan att kosta företaget skjortan. Även förvaltaren kunde nu nöjt visa upp lokalen för att påvisa potentialen med övriga lediga kontorsytor i fastigheten för nya spekulanter.

3 anledningar till att inreda kontor

Behöver du också hjälp med att förvandla en lokal eller kontor till ett en attraktiv arbetsplats i linje med ert varumärke. Kontakta oss på Studio In i vårt kontaktformulär så berättar vi mer om vad vi kan hjälpa er med.

Foton i denna bloggpost kommer från vårt uppdrag för Sportredaktionen där vi färgsatte, designade möbler samt inredde kontorslokalen i centrala Göteborg 2019.

About Studio In

Göteborgsbaserade tvillingsystrar som bloggar om allt vi finner vackert. Inredning, mode och dagliga observationer i en enda härlig röra. Bara så du vet får perfektionism får oss att gäspa!