Kategorier:> DIY, Inredning, Inredningstips, Inspiration

Möbeltips – Superfront ASAP Collection

Alltså!

Man måste ju älska produkt- och affärsutveckling. Superfront är ju en av e starkaste företagsstjärnorna på himlen för Ikea-hacks. Dom har levererat fronter, topskivor, handtag och ben som har försett våra Ikea-möbler med en ny dimension av värdighet sedan tidigt 2010-tal.

Med en uppsjö av kulörer, mönster och tillval har möjligheterna varit väldigt många. Och leveranstiderna där av rätt så långa. Därför älskar vi nu att dom underlättar köpprocessen för de som vill göra stilsäkra val genom att lansera sin ASAP collection.

Kollektionen består av 9st sideboards där alla val är gjorda. Det är i SÅ många fall alldeles underbart att få urvalet begränsat för sig.

 

 

Läste förresten någonstans att vi bara har ett visst antal kloka beslut i kroppen per dag, lixom en ”smart-val-kvot”…mer om det i ett annat inlägg. Och vet ni…ännu bättre…det är snabb leverans på grejerna också.
Halleluja!

Veeeem klarar av leveranstider nu förtiden?!…blir tokig! Har man köp något så vill man ha det typ DIREKT! Har förövrigt reagerat på att många leveranstider det senaste tycks ha blivit längre från ett antal stora webbshoppar?! ..nån mer som är ”drabbad”?! Vi har själva inte testat att lägga någon ASAP order hos Superfront men hoppas att de kan hålla vad de lovar. 1-2 dagar efter köpet skall orden skickas. That we like. ASAP lixom!

Vi i vår tur har valt tre favoriter av de 9 sideboardsen i ASAP Collection:

Superfront ASAP Collection
Superfront ASAP Collection

Superfront ASAP COLLECTION: Lucka No Pattern, Kulör Naked med ben och knoppar i koppar

Superfront ASAP Collection
Superfront ASAP Collection

Superfront ASAP COLLECTION: Lucka Blocks, Kulör Cloudy Grey, här med svarta ben ”Angle”

Superfront ASAP Collection
Superfront ASAP Collection

Superfront ASAP COLLECTION: Harlequin Silent – Greige, med ben Angles och handtag Pharmacy i svart

Se och läs mer om vad vi skrivit om Superfront här och läs mer om ASAP Collection på Superfronts hemsida.

Mer "Möbeltips – Superfront ASAP Collection"
Kategorier:> Inredning, Inspiration

Inredning att inspireras av – Cliff Top House

Beach house, smaka på det ordet! Visst blir associationerna är många och härliga. Givetvis införlivas har många av dessa solbadande önskningar införlivats i Cliff Top House, beläget på en klippa ovanför Bondi Beach, Sidney. Ritat av Hare&Kline med ambitionen att reflektera dess omgivning och samtidigt få huset att kännas som ett hem, inte ett semesterhus. Vi får allt ta och säga att dom nailade det.

Enkla och råa material som obehandlat trä, sisal och kalksten ger en ljus bas som återspeglar naturen runt stranden. Även färgskalan i grått, vitt och charcoal bidrar till en harmonisk inredning med kopplingar till element som luft och vatten.

 

Gillar ni de vackra, danska stolarna? Ni ser dom även i Hemma-hos-StudioIn-inlägget.

 

Vi älskar att husets skapare inte bara inspirerats av de vackra omgivningarna utan också gjort material- och tekniskaval med hållbarhet i fokus. Ekologiska och energisparande faktorer har premierats vilket gör att huset inte bara estetiskt är i harmoni med stranden utan också kommer behandla sin omgivning varsamt i sin existens. Ett utomordentligt beach house att inspireras av helt klart!

GET THE LOOK

Blev du lika inspirerad av den harmoniska inredningen som vi? Kika då efter följande kulörer och material för att sätta stilen.

Kulörer: Basen består av vita eller ljusa kulörer i beige och grått. Accenterna är få och består främst av blyertsgrått.

Möbler: Avskalad design på möblerna. Enkelhet och minimalism är ledorden.

Material: Obehandlat trä, drivved, sisal, rotting, kalksten och tunn linneväv. Eftersom färgskalan är tight är samspelet mellan materialen desto viktigare. Olika texturer och naturliga, råa ytor skapar atmosfären i inredningen.

 

För mer inspiration där naturen står i fokus – Spana in detta fantastiska hus!

Mer "Inredning att inspireras av – Cliff Top House"
Kategorier:> Inspiration

Några snabba ifrån dagens styling – Risåsgatan

Hej på er! Senaste dagarna har vi plöjt administration och inredningsuppdrag. Det är heeeelt galet va mycket pappersarbete som behöver hanteras varje vecka. Det är verklige inte så att vi inte gillar att fixa med fakturor, offerter, kvitton och avtal, det är snarare att det är alldeles för få timmar per dygn som är problemet för oss. Och typ resten av världen… Vi har som säkert många andra små företag prioriterat att lägga de flesta timmarna på att göra jobb som inbringar cash och pappersarbetet blir ofta lite lämnat därhän.

”..vi har lovat oss själva att planera in mer tid för admin”

Men idag har vi plöjt på och det känns riktigt gött att få sortera in i pärmar och bocka av på listor och vi har lovat oss själva att planera in och öronmärka mer tid för admin framöver. Full jäkla kontroll!
I början av veckan var vi dock ute och schtyyylade loss. En tom 2:a på Risåsgatan i Linné, högst upp i huset, med helt underbara fönster i vardagsrum och kök. Vi hann inte fota sovrummet och hallen, men vi tänker att vi länkar till mäklarannonsen sen när den väl är upp om ni är nyfikna på att se mer! Lägger upp lite gött ifrån köket iaf!

Håll till godo! :)

Homestyling, Styling, Linné, Göteborg, Risåsgatan, Studio In, Sjuan, 7an stol, Arne Jacobsen
Mer "Några snabba ifrån dagens styling – Risåsgatan"
Kategorier:> Inspiration, Moodboards

Vårinspo på Pinterest

vårinspo

Åhh nu hänger det vår i luften. Solen värmer lite och ja, vi känner oss inspirerade av den ljusa årstiden! Så vi tänkte att det är dags att bjuda på lite vårinspo i bloggen!

Vi är ju riktiga junkies när det kommer till allt som är visuellt. Vi samlar på foton, bilder, fina magasin och givetvis är vi flitiga på Pinterest. Bästa portalen för finheter som dessutom tillåter oss att spara allt härligt som vi snubblar över – utan att det tar plats i våra hyllor här hemma.

 

vårinspo

”Pinterest är absolut vårt go-to-place när vi skall skapa moodboards eller snabbt skaffa oss ny input inför en styling.”

Just nu ser vårt Pinterest-flöde ljust och luftigt ut. En rätt så stor skillnad mot höstens murriga färgskala. Naket trä, plexiglas, en beige bas och massa svartvita mönsterbilder, gärna med 3Dkänsla får oss att småle och klicka ”save”.

Pinterest är absolut vårt go-to-place när vi skall skapa moodboards eller snabbt skaffa oss ny input inför en styling. Vi hade absolut behövt styra upp våra boards efter alla dessa år av samlande (och desto mindre rensande) men det får bli en annan gång. Just nu njuter vi av alla våra samlingar och fortsätter pinna nytt som om det inte fanns någon morgondag.

 

För att se mer av vad som inspirerar oss – följ oss på Pinterest på Studio In AB!

Foto 1, 2, 3, 3b4

Mer "Vårinspo på Pinterest"
Kategorier:> Decorations, Inredning, Inredningstips

Inreda nyproduktion – 5 tips

Hej allihopa!

Som en kick off på vårsäsongen tänkte vi bjuda på lite tips till alla er som bor eller flyttar in i nyproducerade bostäder. Det byggs som aldrig förr här i GBG och vi har själva blivit mer och mer varse om vad som verkligen krävs för att göra dessa fräscha, nybyggda bostäder hemtrevliga.

Det positiva med att inreda nyproduktion dvs nyproducerade bostäder, är ju givetvis skicket på alla ytskikt. Inget är slitet och behöver döljas, de är som en blanka blad redo att fyllas med finheter. Men det finns ju även utmaningar med nyproduktion och det är framförallt att den naturliga charmen saknas – Den som medföljer äldre bostäder med vackra listverk, gedigna golv eller fantastisk takhöjd.

De flesta nybyggda bostäderna är avskalade, rena och uppfattas många gånger sterila pga av dess raka, moderna formspråk. För att få till en ombonad känsla brukar vi tänker att vi klär varje rum med hjälp av 5 viktiga faktorer oavsett vilken inredningsstil som skall till. Ni har våra bästa tips här nedan. Lycka till!!

1. BELYSNING

En fallgrop som vi ofta märker av när vi skall inreda en nyproducerad bostad är att belysningen inte får ta plats i ett rum. Kanske beror det på att bostaden i sig är minimalistisk och modern i uttrycket att man gärna använder sig av spots och sen ingenting mer. Resultatet blir bra allmänljus men noll stämning. Se till att få upp takkrokar över ex matbordet eller vid soffgruppen för att kunna pendla ner en armatur. Den behöver i sig inte vara svulstig eller överdriven i designen för att ge en helt annan karaktär till rummet än om det bara hade haft spots som ljuskälla. En glasglob är ett perfekt komplement till den som fortfarande vill att hemmet skall kännas luftigt och modernt utan att kännas tomt. Placera ut bordslampor, fönsterlampor och golvlampor efter behöv för stämningsbelysning. 5 ljuskällor i varje rum är absolut ingen överdrift.

”En armatur i glas är ett perfekt komplement till den som fortfarande vill att hemmet skall kännas luftigt och modernt utan att kännas tomt.”

2. TEXTIL 

Hur vacker utsikt eller fina fönsterpartier du än må ha är vi stora förespråkare till gardiner. En skir, ljus linnegardin kan inte gå fel. Se till att få upp en diskret takskena eller gardinstång som löper över hela fönsterväggen så kommer den inte den moderna looken. Se till att placera stången så högt upp mot taket som möjligt så tappar du inte heller den visuella takhöjden.

Mattor är också ett måste. I alla lägen. Extra stort syfte och roll har mattan i öppna planlösningar där flera funktioner skall samsas på samma yta. Markera möbelgrupperna som ex. soffa med tillhörande bord på en matta för att skilja den från matplatsen som kanske ryms i samma rum. Samma härliga effekt får du i sovrummet om du låter sängen landa på en större matta. Det gör att möbeln verkligen landar i rummet och du slipper känslan av att den planlöst halkar omkring på öppen yta. För att lyckas väl med mattorna – se till att du väljer ett tillräckligt stort mått så att samtliga möbler i gruppen kan landa på mattan med iaf ett benpar.

3. NATURMATERIAL

Ju mer clean:are arkitektur på bostaden desto större risk finns det för att den kan komma att kännas stram och kall om du inte inreder den med element som tillför värme. Ett hem med vita väggar, lister och tak kommer behöva hjälp från lös inredning för att kännas trevligt. Naturmaterial är en faktor som löser problemet i ett nafs. Se till att addera någon möbel eller inredningsdetaljer i rent trä, ljust eller mörkt, betsat eller oljat beror på vilken inredningsstil du föredrar. Ett tips är att blanda in träramar på väggarna så har du kommit en bra bit på vägen.  Material som ull på mattor, plädar eller kuddar kommer bidra till ett behagligt rum till skillnad från om du väljer blanka kuddar eller gardiner i polyester. Är du inte en vän av textil, se till att få in en fåtölj i concagsfärgat skinn eller kanske som detalj på handtagen i köket!

4. VÄXTER

Kanske världens snabbaste sätt att sprida trivsel är genom gröna växter. Stora som små. Snittbuketter som krukväxter. Allt beroende på smak. Se till att ha något grönt i varje fönster och på varje avlastningsyta så är du homesafe.

5. PERSONLIGA TING

Att endast inreda ett nyproducerat hem med nyproducerade möbler och detaljer ger inte särskiljt mycket karaktär och spänning. Se till att iaf peta in några detaljer som inte är tillverkade senaste de närmaste tio åren. Det kan vara en munblåst vas, en antik matta, en tavla eller ett foto, böcker! Lite patina eller själ krävs för att sätta spiken i kistan när det kommer till inredningen.

”Att endast inreda ett nyproducerat hem med nyproducerade möbler och detaljer ger inte särskiljt mycket karaktär och spänning.”

EXTRA TIPS: KULÖR PÅ VÄGGARNA

Som ett extra tips slänger vi in en kulör på någon vägg i det nyproducerade hemmet. Om man vågar släppa den vita sargen och unna sig iaf en ljus neutral på någon vägg kommer rummet upplevas 100ggr mer ombonat än när allt är målat i 0502-y (som dessutom kan upplevas självlysande gul mot ett vitt kök eller listverk). Har du inte modet eller viljan att köra på i färgkartan så börja kika på en ljusljus grå kulör (ex 1000-N) för att ta dig ur sjukhuslooken. Vill du har lite mer kreativa färgtips spana in några av våra kulörfavoriter här.

FOTO:

KVARNBYGATAN 51, NYPRODUKTION 2017

Förmedlas via Lundins Fastighetsbyrå, styling av Studio In AB

Mer "Inreda nyproduktion – 5 tips"
1 2 3 278