Categories:> Inredning, Inredningstips

Inredningstips – Bädda fint i sovrummet

Inredningstips - bäddning sovrum

Inredningstips är efterfrågat av våra följare så vi tänkte köra igång en inläggsserie där vi ger inspirerande och handfasta tips på hur du fixar fint på hemmaplan! Med enkla medel! Först ut är bäddning. Hoppas ni gillar det!

Bäddning är A och O för att få ett sovrum att kännas mysigt och rofyllt. Oavsett om du skall fixa iordning inför foto och försäljning eller om du bara vill få till en härlig känsla i ditt sovrum så har vi några 5 smarta inredningstips som gör det enkelt för dig att bädda fint i ett kick. Vi börjar från början med ett helt naket sovrum och guidar dig steg för steg.

Inredningstips - bäddning sovrum

Inredningstips #1 – Sänggavel

Ett av de mest avgörande knepen för att få till en bäddning som ser ordentlig och genomtänkt ut är att jobba med sänggavel. Det finns ca en miljon varianter på gavlar. Fundera på vilket material, färg och uttryck du vill åt!  Ett enkelt knep är att själv förändra en befintlig sänggavel genom att klä om den med ett nytt tyg.

Inredningstips - bäddning

Inredningstips #2 – Sängkappa

Resårbottnar och trötta madrasser ä inget som bidrar till ett fint och rofyllt sovrum. En sängkappa löser problemet! Vit fungerar i 99% av fallen men vill du exempelvis matcha sänggaveln eller överkastet kan du utgå från dessa med när du väljer färg.

TIPS. Mät höjden på din madrass innan du klickar hem sängkappan. Du vill inte ha ett för kort nedhäng!

Inredningstips #3 – Täcke

När vi bäddar för foto använder vi oss oftast av ett dubblettäcke för att slippa skarvar. Men i verkliga livet kan det vara mer praktiskt med 2 täcken. TIPS. Vill man ändå ha en bäddning utan skarvar så kan du vrida täckena och lägga dom över sängen på bredden istället. Voila så ser det ut som du har ett fluffigt dubbeltäcke.

”Fundera på vilket material, färg och uttryck du vill åt! ”

Inredningstips - bäddning

Inredningstips #4 – Kuddar

Inredningstipset som alla borde anamma. Kuddarna är som gräddan på moset! Därför behöver dom vara fluffiga och fina! Ett smart knep är att jobba med större format på kuddarna längst bak, mot sänggaveln eller väggen. Sen öser du på med sovkuddarna och toppar med någon prydnadsvariant. Färgkombinera så att iaf 2 av sovkuddarna matchar täcket och peta senas in någon neutral färg som vit, grå eller beige för att få ett lugnt intryck.

Inredningstips #5 – Överkast

Bäddningar kräver inte alltid överkast men visst hjälper det till att ”stänga” sängen och få den att se färdig ut. Vi röstar alla gånger på en halvöppen bäddning. Då täcker överkastet endast fotänden av sängen. Vill man inte ha ett tungt överkast så finns det massor av olika varianter av ”throws” på marknaden som mer är som tunna, vävda filtar eller lakan. Vi använder oss av linnelakan för dubbelsäng mänga gånger! Funkar toppenfint och är dessutom snällare mot plånboken än de fodrade överkasten.

”Vill man inte ha ett tungt överkast så finns det massor av olika varianter av ”throws” på marknaden som mer är som tunna, vävda filtar eller lakan. ”

Inred klart med sängbord, gardiner, matta och belysning – För att bäddningen inte skall falla i skugga är det såklart viktigt att se över den övriga inredningen i sovrummet. Matta, gardiner, sängbord och belysning är viktiga faktorer för att få till ett fint och rofyllt sovrum. Lycka till nu!!

About Studio In

Göteborgsbaserade tvillingsystrar som bloggar om allt vi finner vackert. Inredning, mode och dagliga observationer i en enda härlig röra. Bara så du vet får perfektionism får oss att gäspa!