Categories:> Inredning, Inredningstips, Inspiration

Inredningstips – Södra Hamngatan 5

–  INREDNING – SÖDRA HAMNGATAN 5 –

 

Sekelskiftes 3:a i centrala Göteborg på dryga 100kvm inredd av oss på Studio In AB.

I detta blogginlägget hittar du färgkoder, inredning och inspo från bostadens generösa vardagsrum.

inredning väggkulör södra hamngatan

Bostaden var vitmålad och helt tom på inredning vid vårt första besök med säljaren. Vi rekommenderade då en lättare renovering dvs målning av det generösa vardagsrummet inkl matplats. Här ser ni före-bilder (ledsen för taskig kvalitet på fotot).

INREDNING – VÄGGKULÖR

På Studio In är vi alltid noga med att föreskriva kulörer på väggarna till säljaren. Helst skall de medföra så lite arbete som möjligt, men ge stor effekt på slutresultatet.

Här på Södra Hamngatan ville vi framhäva de fantastisk fönsterpartierna och ”samla” den stora ytan som vardagsrum/matsal utgör i bostaden. Det gjorde vi genom att sätta en greige kulör på väggarna som ger ett mjukt bryt till de vita snickerierna. Fönsterpartierna kommer verkligen fram efter renoveringen och blir en harmonisk fond till inredningen.

 

Vill du få mer tips på fina väggkulörer  som vi gärna använder – spana in vårt tidigare inlägg här.

inredning väggkulör

”Vi valde en Greige väggkulör till väggarna i vardagsrummet för att de vackra fönsterpartierna och inredningen verkligen skulle få komma fram.” – Atta / Inredare Studio In AB

Jotun Kalk 1603-y31r

inredning väggkulör

INREDNING – PRODUKTER

Stilen på Södra Hamngatan behöver vara sofistikerad men vi ville samtidigt ha en ljus och lätt bas för rimma med bostadens moderna renoveringar. Inslag av trä på möblerna var viktigt för att få bostaden att kännas ombonad och mindre stram.

I detta inredningsprojektet ville vi blanda mörka och ljusa träslag för att få stylingen att kännas personlig och mer modern än klassisk. Visst funkar det bra, trots att många hävdar att man måste hålla sig till ett träslag…(inte o vår värld). Vi petar in en del svart också för att ge karaktär åt den ljusa basen och de greige väggarna.

Nedanför har vi samlat produkter från stylingen eller liknande som sätter stilen för Södra Hamngatan!

Vill du får mer tips på inredning spana in en underbar 1rok på Skanstorget här.

inredning studio in ab

Gruppera gärna vaser, ljusstakar och magasin på soffbordet. Vi inreder alltid med olika höjder och former för ett intressant blickfång.

Stora rum kräver stor konst på väggarna. Här har vi blandat målade alster (av Maja) med artprints. Förslag på konst i denna stilen hittar du längre ner in inlägget.

Vi älskar att blanda kuddar med olika former och strukturer, men håller oss gärna till en och samma färgskala för ett sofistikerat och lugnt intryck. Länkar till soffkuddar hittar du längre ner i inlägget.

inredning studio in abKarmstolar fr Wikholm Form / Takmpa fr Hay

”Get the look”

med produkter som vi använt i inredningen el liknande

Klicka på bildtexterna för att komma till produkten.

(Affiliateslänkar förekommer)

Inredare: Studio In AB – Mäklare: Henrik Björnbäck / Erik Olsson Fastighetsförmedling / Foto: Victor Falk

Vill du se mer från bostaden, klicka här.

About Studio In

Göteborgsbaserade tvillingsystrar som bloggar om allt vi finner vackert. Inredning, mode och dagliga observationer i en enda härlig röra. Bara så du vet får perfektionism får oss att gäspa!