Categories:> Inspiration

Inredningstips – fixa stilen

Så här i slutet av året älskar vi att se tillbaka på vad vi åstadkommit i företaget. Så många fina bostäder har fått byta ägare med hjälp av vår homestyling. Kontor har fått inredningar värdiga sin personal och varumärke. Hem har gått från ”inte-klart” till wow. Idag tänkte vi bjuda på en av våra favoritstylingar under året – Skanstorget 3b i centrala Göteborg. Vi ger även våra bästa inrendningstips som fixar stilen!

homestyling Studio In
kakelugn homestyling studio in

Skanstorget 3b konsulterades och planerades av Maja i somras. Kunden hade en fin grund när det kom till ytskikt och detaljer men förstod själv värdet av att byta ut sin mer vintage-klingande stil mot en något mer modern inredning. Vi älskar kontrasterna mellan charmen av bostadens äldre karaktär och enkelheten de nätta möblerna.

Planera stilen med moodboard

För att visualisera stilen för homestylingen satte Maja ihop ett moodboard och skickade till kunden. Det är alltid ett bra sätt att förklara sin vision som stylist när ord som modern eller klassisk inredning betyder helt olika för olika människor. Stilen i moodboardet är ombonad och bistroflirtande med sina mörka träslag, rotting och brända toner på textilierna. Moderna inslag som glas och konst i organiska mönsterbilder skapar en fin balans till bostadens äldre karaktär.

Kunden ville ha ett upplägg där hon köpte in de möbler som vi föreslog för stylingen själv, så en inköpslista och shop sattes ihop specifikt för detta projektet. Ni ser urvalet här nedan för! Fokus låg likt moodboardet på detaljer i glas, mörkt trä och prints med organiska mönsterbilder samt textil i dova toner. Givetvis var den fina Sandberg tapeten i köket en utgångspunkt för inredningens stil och färgskala när Maja satte ihop inredningen.

tapet sandberg homestyling
homestyling tavlor tavelvägg

Väl framme vid stylingtillfället hade Maja med sig snittblommor och färskvaror för att kunna skapa precis de stilleben och stämningsbilder som behövs för en säljande bostadsannons. Kunden hade köpt in de möbler som rekommenderats vilket gjorde jobbet på plats enkelt. Tavlor monterades och grupperades på vägg och bäddningen kom på plats – det må se enkelt ut men alla som har provat vet hur klurigt det är att få till en fotovänlig säng (se vårt YouTube avsnitt om bäddning här för att få tips om hur du lyckas).

matplats tapet Sandberg homestyling
sovalkov homestyling Studio in

Fixa stilen

Stilen är baseras på den ljusa nätta Söderhamn soffan (kunden lyckades hitta en tidig utgåva av den med en klädsel i ljus beige som tyvärr inte finns kvar men Bemz har ju en uppsjö varianter som liknar denna). Mattan kommer från Ellos och fanns i bostaden redan vid första besöket (det är nog den mest ställda produktfrågan under 2018). Även soffborden är från Ellos och har den där perfekta moderna känslan över sig, nätta utan att känns fjuttiga, så lättplacerade. Även de mörka sammetsgardinerna går att hitta här till ett bra pris.

Det viktiga när man sätter ihop en inredning med målet att få till den här avslappnade stilen som ändå andas nutid och värdighet är att man blandar in element med karaktär som någon vintagelampa, mässingsljusstakar, äldre ramar i mörkt trä och givetvis växter. Material som terracotta klär ner stilen medan glas och mässing bidrar till en mer classy look.

Ljusgrå varmgrå 1502-y

Tapeten i detta projektet kommer från Sandberg och heter Ava. Det festliga med just denna färgställningen är att man enkelt kan plocka upp kulörer som rostrött, grönt eller rosa och jobba in i inredningen utan att det känns färgglatt eller inaktuellt. Det florala mönstret ge verkligen karaktär och personlighet åt bostaden. Och ja, det är en supergod idé att bara sätta upp tapeten på en liten väggyta som i en hall, gästtoalett eller kammare om man är ovan vid mönstrade väggar.

TIPS:

Sätt färg eller tapet på väggarna för att vita snickerier, orginaldetaljer och möbler verkligen skall få ta för sig i rummet. En av våra mest föreskrivna kulörer i äldre bostäder är en ljus, varmgrå kulör som faller många kunder i smaken –  NCS S1502-Y.

Så varför är just Skanstorget ett av våra favoritprojekt under år 2018? Mycket hänger såklart på att bostaden i sig är fanstastisk med sitt brädgolv, kakelugn och välvårdade ytsikt. Bara det faktum att väggar i allrummet inte är vita utan går i en ljusgrå nyans ger så mycket värme och känsla till bostaden. Även de fina detaljerna i listverk och kakelugn får verkligen komma fram när väggarna kontrasterar till det vita. Vi vet också att resultatet kunde bli så här härligt pga vår lyhörda kund som trodde på Majas idé och vision vilket innebar att rätt saker fanns på plats vid stylingtillfället. Plus att den noggranna planeringen med moodboard och tankeverksamhet innan själva homestylingen drog igång är en bidragande faktor! Läs även om hur fina Silvermyntsgatan kom till här.

vardagsrum homestyling

Skanstorget 3

About Studio In

Göteborgsbaserade tvillingsystrar som bloggar om allt vi finner vackert. Inredning, mode och dagliga observationer i en enda härlig röra. Bara så du vet får perfektionism får oss att gäspa!