Categories:> Inspiration

Hur funkar det – Homestylingkonsultation

Hej på er! Det senaste har vi fått en hel del frågor om vad vi egentligen gör i vårt yrke som inredninsstylister. Våra uppdrag består just nu till nästan 80% av homestyling, men det är långt ifrån att vi piffar och fiffar i störst utsträckning av vår arbetsvecka. Så vi tänkte skriva om de olika delarna som stylistyrket består av i en serie här på bloggen. Detta är Del 1 och handlar om första mötet med kunden, Homestylingkonsultation. Vi hoppas att den här serien kommer besvarar det mångas funderingar oavsett om ni funderar på att ta hjälp av oss eller om ni är intresserade av själva yrket. :)

 

Homestyling Göteborg , Ebbe Lieberathsgata, Tom Dixon lampa, Y-stol, korglampa, Studio In

DEL 1 – Homestylingkonsultation

Så låt oss börja från början. Ni som följer oss på Instagram har säkert hört oss säga att vi skall åka, eller precis har varit på, ”konsultation”. Så vad är en homestylingkonsultation egentligen, och varför åker vi på sådana?

Jo, under en konsultation så träffar vi de som är ifärd med att sälja sin bostad. Antingen så kommer vi i kontakt med dom via mäklare eller så kontaktar de oss direkt, utan mäklarens inblandning. Vissa mäklarfirmor erbjuder sina kunder en kostnadsfri konsultation, vilket kan vara bra att veta om ni är på g med att välja mäklare. Under mötet går vi igenom bostaden och tittar på vad som behöver åtgärdas inför foto och visningar för att lyfta fram bostadens fulla potential.

”..syftet är att lyfta fram bostadens fulla potential..”

Vi tittar på och kommer med tips och råd kring allt från ytskikt (väggar, tak och golv), möblering och belysning till var och hur konsten bör hänga och vad som bör stå på borden. Ja egentligen allt som behövs för att få bostaden att se och upplevas smashing.

Det man bör känna till är att en konsultation som syftar på försäljning (homestyling) är något helt annat än en inredningskonsultation där kunden skall optimera sin inredning för att bo.

 

Homestyling Göteborg , Övre Djupedalsgatan, Studio In
Homestyling Göteborg , Övre Djupedalsgatan, Studio In

Vi må vara jäviga i frågan men Vi rekommenderar ALLA som skall sälja en bostad att ta ett möte med en stylist. Även om man har ett toppenfint hem så är det alltid bra att få rådgivning, tips och trix som ger det där lilla extra. Det är också väldigt lätt att bli hemmablind.

”man behöver snabbt bilda sig en uppfattning om hur bostaden skulle kunna möbleras”

Som stylist är det under det här mötet som man snabbt behöver bilda sig en uppfattning om hur bostaden hade kunnat möbleras, vad som är värdeskapande i bostaden och hur man kan lyfta fram det. I många fall är det väldigt utmanande. Men samtidigt som det kan vara supersvårt så är det också superkul med tanke på hur många olika hem och människor man får träffa varje vecka.

Om ni vill läsa mer om vad man bör tänka på när man skall köpa en homestyling-tjänst eller boka en konsultation så kan ni kika på den här intervjuer som GP gjorde med oss härom veckan. Klicka här.

Homestyling är ett typ av marknadsföringsverktyg och vi jobbar alltid utifrån en tänkt målgrupp som kommer vilja köpa bostaden inte de som bor där idag. Det ledar ofta till att en hel del kan behöva förändras. Vad man sällan kanske tänker på är att verkligheten är långt ifrån lägenheterna vi är vana vid att se på Hemmet. De flesta bostäderna som själs i storstadsområdena, framför allt i innerstan, är stylade på ett eller annat sätt. En del mäklarfirmor stylar mellan 80-90% av sin objekt i innerstan medans en del stylar ännu fler.

 

 

Homestyling – ett marknadsföringsverktyg

Vi kommer ofta till bostäder som är möblerade med för mycket, eller för stora möbler, för att bostaden skall kunna visas upp på ett härligt sätt. Testa själva att fotografera ett rum där det är väldigt mycket saker och möbler. Ofta ser det ”värre” ut på foto än vad det upplevs i verkligheten. Och fotona är superviktiga i en försäljningsprocess.
Å andra sidan är det många som bor väldigt avskalat och bara med det allra nödvändigaste. Det ger inte heller bra foton och den där inbjudande lustfyllda känslan som ett hem kan ge. Under konsultationen hjälper vi kunderna att få till en bra balans i möbleringen och reda ut vad som behöver plockas bort, bytas ut och adderas.

När vi gått igenom vad som behöver åtgärdas erbjuder vi också våra tjänster där kunden kan få hjälp med att uppnå det vi pratat om. Konsultationen är därför ett viktigt möte både för våra kunder och för oss.

 

Homestyling Göteborg , hus, Studio In

About Studio In

Göteborgsbaserade tvillingsystrar som bloggar om allt vi finner vackert. Inredning, mode och dagliga observationer i en enda härlig röra. Bara så du vet får perfektionism får oss att gäspa!