Categories:> Inspiration

Våra favoriter : Piedestaler

Att piedestalerna åter har slagit sig in på marknaden är det ingen tvekan om. Och vi tycker verkligen inte det är konstigt. Dessa små avlastningsytor är otroligt lättplacerade och ger både självklara blickfång som supertrötta hörn både mening och värde. Ett möjlighet att visa upp något vackert, något som gör oss riktigt gott i själen.

Piedestaler formgivna av Matti Carlson.

Piedestal från Lineaire finns i två höjder, i träslagen valnöt och ek. Ni hittar dom hos Cosa Home Stories.

”..äntligen vågar vi gå över från 2D till 3D”

För visst är det kanske just det här vi saknat i våra svenska, oftast praktiskt lagda hem. En arena för det icke funktionella. Kanske är det en förlängning på den hype av posters och tavlor som vi har sett de senaste åren. Vi vill pryda våra hem med vackra föremål och nu äntligen vågar vi gå över från 2D till 3D. Vi längtar efter vackra vaser och skulpturer, föremål som berör oss. Så rensa i hörnen och gör plats, det är dags att ge det allra finaste du har en alldeles egen upphöjd scen att glänsa på. 

Nätt, lättplacerad piedestal ”Stickan” från Ellos.

Plinth från Menu 

menu , piedestal , plinthTung snyggingar i serien Plinth från Menu. Säljs bla hos Olsson & Gerthel

Här i inlägget har vi samlat några av våra favoriter. Inköpsställen hittar ni i bildtexterna.

vardagsrum , bohusgatan 2, studio in, lorensbergDessa är våra absoluta favoriter, runda piedestaler från By On. Tyvärr finns de inte längre kvar i deras sortiment.

Piedestal från Day Home.

Piedestaler formgivna av Matti Carlson

 ”..gör plats, det är dags att ge det allra finaste du har en alldeles egen upphöjd scen att glänsa på..”

Här har vi placerat två piedestaler i ett annars trist och meningslöst hörn. Piedestalerna är ifrån By On och finns bla hos Sleepo.

About Studio In

Göteborgsbaserade tvillingsystrar som bloggar om allt vi finner vackert. Inredning, mode och dagliga observationer i en enda härlig röra. Bara så du vet får perfektionism får oss att gäspa!