Categories:> Inredning, Inspiration

Furtniture Fair Stockholm 2018

Furniture fair 2018 - studio In

Redan en vecka har gått sedan vi rullade skåpbilen upp mot Stockholm och Furtniture Fair. Vi var främst där för att bygga montern för Houzz som vi så länge jobbat på tillsammans med Rebel Walls, Alcro och Sofa Company. Men vi tänker att vi visar foton från vårt jobb med den i ett kommande blogginlägg. För trots ömmande fötter och trötta huvuden efter många timmars bygg smet vi runt på mässans första dag och insöp alla härliga möbler. Det finns nästan inget bättre än att få gotta ner sig i alla vackra montrar och höra om den senaste designen. Vi delar med oss av våra favoriter och de viktigaste influenserna för 2018 här.

Furniture fair 2018 - studio In

”Den rundade ryggen och det mjuka tyget gör den så otroligt lyxig, omhuldande och bekväm.”

Runda former och sammet

Vi vet, det är ingen nyhet. Snarare en bekräftande iakttagelse till att sammeten är här för att stanna ett tag till. Vi njöt av av att få provsitta Loafer fåtöljen från &Tradition som vi bloggat om tidigare. Den rundade ryggen och det mjuka tyget gör den så otroligt lyxig, omhuldande och bekväm. En perfekt symbol för den rådande trenden helt enkelt.

Hos &Tradition föll vi också pladask för fantastiska Flower Pot i stlk Large som presenterades i höstats som nyhet om vi inte minns fel. Det som gjorde den extra smaskig i årets monter var att den fick hänga i generös samling. Så effektfullt.

 

Furniture fair 2018 - studio In
furniture Fair 2018 - Studio In

Brända toner och varma färgskalor

Något som verkligen var talande för årets Furniture Fair var närvaron av kulörer. Knappt en enda monter gick i en neutral färgskala. Däremot var det högst påtagligt att brunt, beige, rosa och rost är det som är aktuellt för kommande säsonger. De varma färgskalorna fanns inte bara som backdrops i montrarna sågs även på soffor, på klädda stolar, på den formgjutna nyheten The Harbour Chair hos Menu och på porslin. Vi älskar hela känslan och gläds åt att få se mer färg framöver.

furniture Fair 2018 - Studio In
Furniture FAir 2018 - studio in

”…brunt, beige, rosa och rost är det som är aktuellt för kommande säsonger.”

Furniture FAir 2018

Mörka träslag och smart förvaring

Fler starka influenser som vi såg var mörka träslag och även mörka betsar. Paneler och vikväggar on masse samt fortsatt mycket speglar i olika kreativa utföranden. Vi älskade bla. &traditions speglar (även de designade av Space) som monterats så att de bildade en upplevelse av panel eller ribbmönster. Superfint! Även smarta förvaringsmöbler och hyllor dök upp här och var. Den gemensamma nämnaren var ett diskret uttryck och dolda infästningar. Många gånger fick vi klura ordentligt kring hur hyllorna fästs upp på väggen. Kul! Och snyggt!

Furniture FAir 2018

”Paneler och vikväggar on masse samt fortsatt mycket speglar i olika kreativa utföranden.”

Furniture FAir 2018
Furniture FAir 2018
Furniture FAir 2018

Nu ser vi fram emot en säsong fylld av färg, vågade men varma matchningar och massor av rolig design. Kan ni tänka er att vi redan påväg hem i bilen, la en order på occra färgade stolar från Muuto. Jajjemen, dom kommer ni få se mer av mycket snart! Stay tuned!

About Studio In

Göteborgsbaserade tvillingsystrar som bloggar om allt vi finner vackert. Inredning, mode och dagliga observationer i en enda härlig röra. Bara så du vet får perfektionism får oss att gäspa!